dinsdag 21 oktober 2008

Kim in Göteborg

Na een vrij rustige aangename groepswerk/presentatie week was het uitkijken naar wat buitenschoolse afleiding. Deze kwam er donderdag na opnieuw bezoek! Deze keer kwam het bezoek niet uit het warme België maar wel uit Aarhus in Denemarken. Kim, een vriendin uit Leuven is daar namelijk erasmusstudent! Zij kwam over met 2 vriendinnen, genaamd Mathilde uit Moeskroen en Ingrid uit Amerika (North-Carolina). Ik wachtte hen op aan de haven want ze ondernamen deze tocht met het gedroomde transportmiddel, de ferryboot!

Van daaruit werd er met enige omweg men kot gevonden dat geïnstalleerd werd tot een 4-persoons suite :). Diezelfde avond stond er dan nog een uitstapje op het programma richting the heaven, dat is een pub op de 23ste verdieping van een van de sjiekste businesshotels van Göteborg met een mooi nachtelijk uitzicht over de stad.

Vrijdag werd verkenningsdag over de stad. En hoe kan je een stad meer proeven dan er in rond te lopen bij aangenaam zonnig herfstweer? Dus werd in de stad rond gewandeld met tussentijdse bezoekjes aan het shoppingcenter Nordstan, het fenomeen systembolaget, de toeristische haven met de opera, de domchurch, fishchurch, de uitzichttoren met kroontje, de business school en het grootste park van Göteborg met zijn bijbehorende dieren (reeën, zeehonden, bambi’s, pauw, zwijnen, …) Deze uitstap werd verder afgesloten met een gezellige koffie en zweedse gebakjes in de typische oude stadswijk Haga.

Het vrijdagavondeten werd ingevuld door , hoe kan het ook anders, een afterworkparty. Deze keer werd de favourite, respekt, wederom bezocht met zoals altijd het gekende principe: bestel een pint en krijg een buffet aan eten gratis.

’s Avonds was het tijd voor een helmutsparty. Een helmutsparty is een feestje in een van de common kitchens van ons gebouw (helmuts genaamd) wat ondertussen al een begrip is in de erasmuswereld ;). Echter deze keer ging het nog een stapje verder, Florian uit Frankrijk gaf een birthdayparty met een concert van zijn opgerichte erasmusband er bovenop. Zijn erasmusband bestaat uit 10 man: dwarsfluit, cello, gitaar, vreemde trom, zang, …

Als kers op de taart werd dit hele gebeuren nog eens gefilmd door de Belgische RTBF televisie die een documentaire maken over het leven van een erasmusser in 10 verschillende steden verspreid over Europa. Wij waren de eerste in hun reeks van 10 en ze waren vol lof over “ons” manier van samenzijn. Deze reportage zal worden uitgezonden in Maart!

Jammer genoeg kwam er ook een eind aan deze fun en was het tijd om zaterdagmorgen om 7u al terug goedendag te zeggen aan de ingeburgerde Aarhusbevolking in de hoop hen misschien terug te zien indien ik de mogelijkheid zie om me naar ginder te verplaatsen.

Hoe dan ook, wederom een mooie memoire om in te kaderen en later terug boven te halen in heimweetijden wanneer ik terug ben in “het” België.

2 opmerkingen:

Joeri Serruys zei

Als ik al de krak uithang, wat gaat dat bij u dan ni geven :o! U eerste van twee finals? En in januari dan nog twee of drie? Mja, mijn uren van fun en uitstappen zijn over.. kheb nu vijf midterms gehad op twee weken en vanaf nu elke week een midterm en een paar grote projecten.. Dus ja, working hard haha :D!
See you when I'll visit Goteborg!

kim zei

ej joerie! seg, gaat ge naar gotenborg gaan??
ge zijt precies druk voor school bezig. succes e man :)
xx